Aston Martin Hilversum

Aston Martin Hilversum

DB9 – TECHNISCH

Een team van experts was verantwoordelijk voor de hoogstaande techniek van de Aston Martin DB9 en maakte de auto tot een hoogstandje.

DB9 – TECHNISCH

SPECIFICATIES

PRESTATIES

Koppel Nm
Vermogen PS
Seconden 0 tot 100 km/u

620

Koppel Nm

517

Vermogen PS

4.6

Seconden 0 tot 100 km/u

DE KRACHTIGSTE DB9

De nieuwe DB9 wordt geleverd met de nieuwe 'AM11' V12-motor. Deze motor heeft net als de vorige motor een inhoud van 6,0 liter, maar dan met een nieuw blok en nieuwe cilinderkoppen, plus dubbele variabele kleptiming, grotere gasklepbehuizingen en met de computer bewerkte verbrandingskamers. Hierdoor heeft deze V12-motor een vermogen van 510 pk en een koppel van 620 Nm, dus respectievelijk 9% en 3,3% meer dan de vorige motor. Hierdoor reageert de auto sneller en kan hij optimaal presteren. Bovendien stoot de nieuwe DB9 met de nieuwe motor minder CO2 uit.

DYNAMICA VAN WERELDKLASSE

De nieuwe V12-motor van de DB9 is een krachtbron van topklasse die zijn uitzonderlijke prestaties levert met een bijpassende geluid, en hij levert het grootste deel van zijn piekkoppel bij toerentallen onder de 2.000 omw/min. Dankzij een topsnelheid van 295 km/u en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 4,6 seconden is de DB9 één van de snelste luxe GT's ter wereld. Toch rijdt hij dankzij de automatische Touchtronic II-transmissie moeiteloos en verfijnd, zowel over steile bergpassen als in drukke stadscentra.

INTELLIGENTE TECHNIEK

Onder de slanke lijnen van de DB9 ligt de volgende stap in onze wereldberoemde VH-architectuur. De centrale aluminium structuur is verlijmd met een epoxyhars uit de ruimtevaartindustrie, waardoor de carrosserie uitzonderlijk sterk is en een ongekende structurele stijfheid biedt. De midden-voor gemonteerde V12-motor is op die structuur gemonteerd en via een magnesium cardanasbuis en een aandrijfas van koolstofvezel op een achterin gemonteerde transmissie aangesloten.

REVOLUTIONAIRE NIEUWE REMMEN

De nieuwe DB9 is standaard voorzien van nieuwe CCM-remmen (Carbon Ceramic Matrix) en deze hebben geen enkele moeite met het hogere vermogen van de V12. Ze zijn vervaardigd uit een met siliconen geïmpregneerde koolstofvezelverbinding en de schijven verspreiden de warmte veel effectiever zodat ze minder remkracht verliezen en langer meegaan. Ze wegen bovendien 12,5 kg minder dan een normaal gietijzeren remsysteem. Door de lagere rotatie- en ongedempte massa biedt de DB9 een betere wegligging en rijeigenschappen, en stuurt hij prettiger.

VEELZIJDIGE PRESTATIES

Een goede GT kan zich aan de omstandigheden aanpassen. Ons nieuwe driefase Adaptive Damping System (ADS) is essentieel voor de juiste balans, zodat de DB9 zich te buiten kan gaan wanneer de omstandigheden dat toelaten of gewoon omdat u daar zin in hebt. Maar in de DB9 kunt u ook alle stress van de dag achter u laten wanneer de bestemming en niet de rit ernaartoe telt. Dan is de DB9 de perfecte auto voor een bestuurder die geen concessies in comfort en dynamica wil doen.

66, Soestdijkerstraatweg

Hilversum, 1213 XE

(+31) 35 646 2230

E-mail: info@astonmartinhilversum.com

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 09:00 - 18:00

Zaterdag: 10:00 - 17:00

Zondag: gesloten